v1 low compression- won't start

derek cuellar /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

SOS-

1. I have gas.

2. I have spark.

3. I believe my compression is low.

4. wiring is fine I just re did it.

I put my finger in the spark plug hole and peddled the with my arm while I had the clutch held down with a zip-tie and the piston failed to push my finger out, although I did feel it slightly try. Is this a good enough test?

Okay Okay, after taking apart the cylinder many of times and trying to put new piston rings on to only find out that I have the "rare 38.7mm" stock size piston, then ordering the (2) correct size rings and breaking one of them trying to put them on. I ask you guys, should my v1 be able to run with 1 old ring and 1 new ring? I already tried to start the bike like this but it never turned over.

The only solutions I can think of to fix this, is to obviously purchase another ring, but I'm also afraid of it being a carb issue as well. Am I wrong about this? Honestly I'm about done with trying to get this thing to run now, so any help would be greatly appreciated.

PS: If anyone has the v1 38.7mm ring for the low. lmk! Or if you are in NYC and want to help a brother out, I'll repay you beer and/or smoke you out (420 friendly guys).

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Want to reply to this thread?

We'd love to have you join the discussion, but first you'll need to login (or create an account).